Har du valget? Velg fiber

Å navigere seg i fiber og 5G-jungelen kan være utfordrende. Det er mange meninger og myter om hva som er mest fremtidsrettet. Så hva er egentlig forskjellen mellom fiber og 5G, og hvordan velger du det som passer best til ditt hjem?

https://bergenfiber.no/wp-content/uploads/2022/04/blur-bokeh-boy-821948-980x438.jpg

La oss være ærlige – 5G er verken roboter, droner eller flyvende biler. Det er fibersignaler. 5G, som står for femte generasjon mobilteknologi, gir oss mulighet til å levere bredbånd med høy hastighet og høy kapasitet via mobilnettet. Signalene som 5G mastene sender ut kommer fra fiberkabler, og disse fibersignalene blir deretter gjort om til radiosignaler. Det som skiller fiber fra 5G er om internettsignalet kommer til huset ditt via kabel eller trådløst.

Fiber gir lynraskt internett uten forstyrrelser

Både fiber og 5G er fremtiden, og det finnes fordeler med begge løsninger. Med fiber får du egen fiberkabel helt hjem, noe som gir lynrask hastighet på både opp- og nedlasting, og svært høy stabilitet. Perfekt dersom du har mye hjemmekontor eller har barn som gamer. Visste du at 73 prosent av norske husholdninger har tilgang til fiber? Dersom det allerede finnes fiberkabler der du bor, eller det er mulighet for å få det, er fiber det beste valget.

5G – et godt alternativ

Dersom fiber ikke er mulig, er 5G et godt alternativ. Ikke minst gir det enda flere mulighet til å komme seg på nett, uavhengig av hvor du bor. 5G gir deg også internett med høy hastighet, men hastighet og kvalitet kan påvirkes av antall brukere i samme område og avstand til basestasjonen.

Så dersom du har mulighet for fiberbredbånd, vil dette være det beste alternativet for de aller fleste.