Tid for en digital rengjøring! Tid for en digital rengjøring! Start det nye året med en ryddig innboks: Frigjør plass og reduser samtidig miljøavtrykket! Det er tid for en digital rengjøring. Kreditering: Bildet er laget av ChatGPT Dall-E Mange bruker tid på å søke eller klikke rundt i innboksen for å finne en e-post de trenger. Ved å bruke noen minutter på å sette opp e-postkontoen på en smart måte, kan man spare seg for mye frustrasjon. – En temabasert mappestruktur gjør det enkelt å daglig sortere e-poster du ønsker å beholde, og da er det også lett å slette de som er til overs – som nok er de aller, aller fleste. Egne mapper der e-poster om for eksempel jobb, reise, familie og fritidsaktiviteter kan plasseres, vil gjøre mailen din ryddig og oversiktlig, forklarer Marius Rygg Ekeland, produktsjef sikkerhet og e-post i Altibox. Viktige vaner Ved å rydde opp mailboksen får du ikke bare en mer oversiktlig digital arbeidsplass og hverdag, men du reduserer også risikoen for å gå glipp av viktig informasjon. – Gjør det til en vane å slette unødvendige e-poster regelmessig, legge meldinger du vil beholde i riktig mappe, og kanskje til og med melde deg av fra nyhetsbrev du ikke lenger leser og som bare skaper rot, foreslår Ekeland, som påpeker at det fort kan bli en nødvendighet å rydde: – De fleste har én privat e-post med seg gjennom hele livet. Det kan fort skje at den blir full, og da må man enten betale for å kjøpe mer plass eller gjøre en storrengjøring. Det er mye enklere å ta det litt og litt ved behov. Positivt klimatiltak Å rydde opp i e-posten din forenkler ikke bare hverdagen din, men det er også et skritt mot å være miljøbevisst. Ved å slette unødvendige e-poster, reduserer du datalagringen og bidrar til å minske energiforbruket i servere verden over. – De fleste tenker nok ikke på at innholdet som ligger i innboksen sin er med på å bidra til behovet for enorme datasenter og serverparker, som krever store mengder strøm. Å slette en e-post eller ti vil selvsagt ikke redde verden, men alle monner drar, sier Ekeland. Det er en enkel måte å gjøre en positiv endring både for deg selv og for miljøet! Så hopp inn i det nye året med en renere digital tilværelse og et litt grønnere fotavtrykk.
Kreditering: Bildet er laget av ChatGPT Dall-E Mange bruker tid på å søke eller klikke rundt i innboksen for å finne en e-post de trenger. Ved å bruke noen minutter på å sette opp e-postkontoen på en smart måte, kan man spare seg for mye frustrasjon. – En temabasert mappestruktur gjør det enkelt å daglig sortere e-poster du ønsker å beholde, og da er det også lett å slette de som er til overs – som nok er de aller, aller fleste. Egne mapper der e-poster om for eksempel jobb, reise, familie og fritidsaktiviteter kan plasseres, vil gjøre mailen din ryddig og oversiktlig, forklarer Marius Rygg Ekeland, produktsjef sikkerhet og e-post i Altibox.
Viktige vaner Ved å rydde opp mailboksen får du ikke bare en mer oversiktlig digital arbeidsplass og hverdag, men du reduserer også risikoen for å gå glipp av viktig informasjon. – Gjør det til en vane å slette unødvendige e-poster regelmessig, legge meldinger du vil beholde i riktig mappe, og kanskje til og med melde deg av fra nyhetsbrev du ikke lenger leser og som bare skaper rot, foreslår Ekeland, som påpeker at det fort kan bli en nødvendighet å rydde: – De fleste har én privat e-post med seg gjennom hele livet. Det kan fort skje at den blir full, og da må man enten betale for å kjøpe mer plass eller gjøre en storrengjøring. Det er mye enklere å ta det litt og litt ved behov. Positivt klimatiltak Å rydde opp i e-posten din forenkler ikke bare hverdagen din, men det er også et skritt mot å være miljøbevisst. Ved å slette unødvendige e-poster, reduserer du datalagringen og bidrar til å minske energiforbruket i servere verden over. – De fleste tenker nok ikke på at innholdet som ligger i innboksen sin er med på å bidra til behovet for enorme datasenter og serverparker, som krever store mengder strøm. Å slette en e-post eller ti vil selvsagt ikke redde verden, men alle monner drar, sier Ekeland. Det er en enkel måte å gjøre en positiv endring både for deg selv og for miljøet! Så hopp inn i det nye året med en renere digital tilværelse og et litt grønnere fotavtrykk.