Slik sikrer du stabil og rask wifi hjemme året rundt 🏠

I en verden hvor vi er mer tilkoblet enn noen gang, er et pålitelig og raskt wifi-nett hjemme essensielt.

Mann ser på mobil og tv

Foto: Gettyimages

Enten huset fylles med gjester, streaming av favorittseriene dine, eller når alle familiens enheter er i bruk samtidig, her er noen tips for å holde nettet ditt i toppform.

Gode vaner for et bedre wifi:

  • Unngå forstyrrelser: Visste du at moderne LED-belysning og andre elektroniske apparater kan forstyrre wifi-signalet ditt? Det er lurt å holde routeren et stykke unna slike potensielle forstyrrelser. Tenk på routeren din som hjertet i hjemmenettverket ditt – det trenger litt «pusterom» for å fungere optimalt.
  • Gi routeren et godt hjem: Plassering er nøkkelen. Ikke gjem routeren bak TV-en eller i et skap. Den trives best på et åpent sted, helst litt høyt oppe, hvor den kan sende signaler fritt i alle retninger.

👉🏼 Test farten: En kjapp test kan fortelle deg hvor raskt det egentlig er. For de beste resultatene, bruk en kabel til å koble datamaskinen direkte til routeren når du tester. Sjekk ut med Altibox-speedometeret for en enkel måte å gjøre dette på.

👉🏼 Gi routeren en omstart: Tro det eller ei, men det å slå av og på routeren kan faktisk fikse rare nettproblemer. Det er som å gi den en liten pause, og ofte kjører den mye bedre etterpå.

👉🏼 Plassering er alt: Tenk på routeren din som en høyttaler som sprer internett i stedet for musikk. Du vil ikke at den skal stå innesperret i et skap eller bak en tykk vegg. Sett den heller et sted midt i huset, på et bord eller en hylle, hvor den kan spre signaler til alle rom.

👉🏼 Velg riktig nett: Mens 2,4 GHz-nettet har best dekning, har 5 GHz-nettet høyest hastighet. Les mer om hastighet og dekning.

👉🏼 Sjekk utstyret ditt: Har du en gammel router eller hjemmesentral? Det kan være på tide med en oppgradering. Nyere utstyr kan håndtere raskere hastigheter og gi deg bedre dekning. Sjekk brukerveiledningen her.
PS: Hvis du kjøper utstyr fra andre enn Altibox, bør du se etter AX-betegnelse (nettverksstandard Wifi 6).

👉🏼 Ikke overbelast nettet: Hver enhet som er koblet til wifi-en din, bruker en bit av hastigheten. Spesielt spillkonsoller og PCer kan være store «hastighetstyver». Ved å koble dem direkte til routeren med en kabel, kan du frigjøre mer wifi til telefoner og nettbrett.

Under wifi-innstillinger på Mine sider kan du slå sammen nettverkene, så får du automatisk det nettverket som gir best dekning akkurat der du befinner deg.

Med disse tipsene kan du gjøre internettforbindelsen hjemme både raskere og Ved å implementere disse tipsene, kan du forbedre både hastigheten og stabiliteten på ditt wifi-nett hjemme. En stabil og rask internettforbindelse forbedrer online opplevelser for alle i husstanden. Lykke til!